Incasso Advocaten
Incasseren van vorderingen

Waarom een advocaat?

Voor het incasseren van uw vordering(en) kunt u bij velen, al dan niet juridisch geschoold, terecht. Iemand met een mr.-titel is echter nog geen advocaat. Een advocaat is door de Rechtbank beëdigd en kan veel daadkrachtiger te werk gaan dan anderen omdat hij over een aantal extra drukmiddelen beschikt die al die anderen niet hebben.

Zo kan een advocaat al in een zeer vroeg stadium, dus nog vóór de sommatie of de dagvaarding, bewarend (conservatoir) beslag laten leggen. Indien nodig zelfs nog op dezelfde dag dat de vordering wordt aangemeld. De toestemming om dat beslag te mogen leggen moet door de Rechtbank worden gegeven. Alleen advocaten kunnen die, voor het incassotraject zeer belangrijke, toestemmingen verkrijgen.

Daarnaast zijn alléén advocaten bevoegd om voor de Sector Civiel van de Rechtbank te procederen voor geldvorderingen boven € 25.000,00. Niet zelden komen die vorderingen, nadat eindeloos en vruchteloos is gecorrespondeerd door een ander, alsnog bij ons terecht. Er is dan helaas veel geld en kostbare tijd verloren gegaan.


 

 

Ook in het incasseren van geldvorderingen op het gebied van huur- en arbeidsrecht, waarvoor de kamer voor kantonzaken van de Rechtbank tot een onbeperkt bedrag bevoegd is, zijn wij gespecialiseerd.

Voor vorderingen lager dan € 25.000,00 kunt u eveneens heel goed bij Keizers Advocaten terecht. De tarieven in die zaken zijn concurrerend vanwege de bij Keizers Advocaten aanwezige know-how en de efficiënte manier van werken.

De advocaten van Keizers Advocaten zijn bevoegd om op te treden voor alle Rechtbanken in Nederland. Voor vorderingen op een buitenlandse debiteur wordt, indien nodig, een beroep gedaan op een collega-advocaat in het betreffende land.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Neem contact op

040 24 45 600